Stille opening van het Disc Golf Seizoen

Vondelpark: 11 juni 2007

Discgolf veroorzaakt enorme ramp

Een grote krater in het asfalt vlak voor het Paviljoen Vondelpark, een jongetje die erin viel wordt door zijn vriendje weer omhoog geholpen, gehinderd door een spuitende verscheurde waterleiding. Op de achtergrond lopen twee opgewekte jongedames bijna dit enorme gat in. Wat is hier gebeurd?

Het is het gevolg van de inslag van de eerste frisbee van de nieuwe rage die in het Vondelpark dit jaar gespeeld gaat worden.

De tekening van dit ongeluk is een werk van de wereldberoemde straattekenaarsduo Manfred Stader en Edgar Mëller, die het Vondelpark vereerden met een visioen van de nieuwste sport, nu het skaten op zijn retour is. Helaas hebben de fikse onweersbuien afgelopen zondag deze prachtige tekening voorgoed gewist. Meer over deze artiest op zijn eigen webstek.

Disc golf is een variant van golf. In plaats van met balletjes speel je het met een frisbee. Het doel is een bepaald parcours met zo min mogelijk frisbee-worpen af te leggen. Het eind van het parcours is een ronde metalen mand op een paal, waar de frisbee doorheen moet. Disc Golf wordt bij voorkeur in parken gespeeld. In het druk bezochte Vondelpark is de enige plek waar het relatief veilig gespeeld kan worden de Grote Speelweide. Meer over Disc Golf in Nederland op deze webstek.

Het is trouwens merkwaardig dat bij de fikse regenbuien van afgelopen weekend de putdeksels in de Platanenlaan weer door het overstromen van het riool omhoog gedrukt werden. Het was voorspeld dat door het in werking treden van de twee rioolwateropvangbassins dit niet meer zou gebeuren.Categorie: 2007 Golf Sport