Is Dit de Pont des Arts?

Liefdesslotjes aan het hek van de Iepenbrug

Vondelpark: 26 januari 2015

Als je met je vriendin in Parijs bent, koop je een koperen hangslotje, en laat jouw naam en die van je vriendin erin graveren. Dan loop je naar de Pont des Arts, klikt het slotje vast aan het hek van deze brug en gooit het sleuteltje in de Seine. Daarmee is je liefde verzekerd voor de eeuwigheid (Althans, als het sleuteltje niet weer opgedoken wordt)

Deze rage heeft zich in de afgelopen jaren verspreid door heel Europa. Afgelopen zomer zag ik de lange spoorbrug in Keulen over de Rijn helemaal volhangen met slotjes. Ook in het centrum van Amsterdam, de brug over de Groenburgwal, moest eraan geloven. Afgelopen zomer heeft iemand die zich kennelijk ergerde aan de slotjes, deze groen gespoten.

Nu is het ook gesignaleerd in het Vondelpark. Op de Iepenbrug, de brug tussen het Blauwe Theehuis en de Vondelstraat zijn al de eerste slotjes aangetroffen. Het zijn er nog niet zoveel, laten we hopen dat het hierbij blijft.

Wat denk jij, is de Iepenbrug de ideale plek om je liefde te vereeuwigen, of toch maar beter naar Parijs gaan?


52.3597,4.8721
Pont Neuf, de Iepenbrug
Rav Singh - 26 januari 2015 om 20:25
Graag allemaal weg! Het blijft niet bij een paar - de bruggen worden overbelast en de grond vergiftigd.
Hans Homburg - 27 januari 2015 om 12:04
Foeilelijk en snel laten weghalen van deze prachtige brug!
Malene - 28 januari 2015 om 20:57
Weg ermee. Deze bruggen zijn niet van hen. De mooie oude hekken worden onderhouden van gemeenschapsgeld en daar moet men vanaf blijven. Zo snel mogelijk verwijderen. Zonde van de prachtige hekwerken aan de bruggen. In Parijs zou ik het overigens ook niet in mijn hoofd halen.
Richard Tulloch - 28 januari 2015 om 23:50
Graffiti in drie dimensies!
john a.v. - 29 januari 2015 om 12:24
ROMMEL ! ! ! WEG MET DIE ONDINGEN !
Olaf Paulus van Pauwvliet - 02 februari 2015 om 16:55
Jullie negatieve reflex vind ik niet constructief. Ik vind ook dat hangsloten de mooie Iepenbrug ontsieren, maar ik begrijp evenzeer dat geliefden hun verbondenheid willen vereeuwigen in het enige echte stadspark van Amsterdam. Het lijkt me daarom beter om de monumentale bruggen schoon te houden maar elders de hangslotjes ongemoeid te laten. We zouden ook kunnen denken aan speciale ophangplaats (bv een hekwerk). Sommige sloten zijn trouwens erg mooi, maar dat terzijde.
Vindhek - 09 maart 2015 om 07:55
Om deze liefdesslotjes - en de verliefden - een speciale, mooie en aparte eigen plek te geven in het prachtige park, heb ik het Ik-ook-van-jou-Vondelpark hek ontworpen. "Voor gevonden liefde". Het is rood, stevig, met silhouetten van harten. Aan het begin van de slurf is de ideale locatie. Door de kleur, harten en gebruiksaanwijzing in het dak "Ik-ook-van-jou-Vondelpark" weet iedereen meteen wat ze met dit functionele ontwerp kunnen doen: elkaar de liefde verklaren. Dan blijft de mooie Iepenbrug ook gespaard en maak je verliefden blij. Concept & ontwerpen: Annemarieke Weber www.vindhek.com
Koerts - 28 juni 2016 om 11:25
Ja, ook gesignaleerd op het hek bij de ingang van Vondelpark aan de Amstelveenscheweg. Een stelletje dat blijkbaar elkaar al vanaf 19/11/1970 kent, met de namen Jan en Erna.

Geweldig, ze leven nog lang en gelukkig.

Biesheuvel - 28 juni 2016 om 11:29
"Liefde besloten"

Liefde zo teer en beklonken. Liefde door de jaren heen. Liefde voor twee en dat moet verankerd. Liefde is het symbool voor slechts twee. Liefde is sprankelend en bruisend. Liefde is blijheid en vrijheid. Liefde is om vast te leggen en in vrijheid te gaan. Liefde is een slot aan het hek, liefde is samen vastgeketend. Liefde na ruim 45 jaar, liefde is samen verbonden in het Vondelpark.

Reageer op dit artikel:

Mijn naam:
Bericht:
Mijn mening over dit artikel:
Vul code in: Captcha


Categorie: 2015 | Brug | Bezoek