Nieuw Seizoen Openluchttheater

Vondelpark: 5 juni 2009

Vondelpark Openluchttheater

Op zondag 7 juni 2009 begint het Vondelpark Openluchttheater het nieuwe seizoen met een concert van New Cool Collective en optredens van onder andere Izaline Calister en Renske Taminiau. Het is de openingsdag van een seizoen dat duurt tot en met 23 augustus. Naast dans, cabaret en muziek is er dit jaar extra aandacht voor klassieke muziek op de zondagmiddag. Het Openluchttheater heeft gastprogrammeurs Lucky Fonz III en Big Boy Caprice gevraagd een middag samen te stellen. Op 14 augustus is er een eigen productie te zien in en rond het theater, Ramayana, gebaseerd op het klassieke Indiase epos.

Het programma bestaat dit seizoen uit dans op de vrijdagavond, een divers programma op zaterdagmiddag en zaterdagavond, een klassiek lunchconcert op de zondagmiddag en populaire muziek op de zondagnamiddag. De toegang is gratis.
Klik op het menu-item 'Links' voor een link naar de website van het openluchttheater voor het volledige programma. Of kijk op de borden bij alle ingangen van het Vondelpark.

Vorig jaar zag het er even naar uit dat de subsidies voor het openluchttheater stopgezet zouden worden. Dat kwam door een negatief advies van de Amsterdamse Kunstraad. Hierdoor ontstond bij de organisatie erg veel onrust, maar al gauw werd -zoals iedereen kon verwachten- een nieuwe geldschieter gevonden, en kunnen de optredens ook dit jaar weer gewoon doorgang vinden.



Categorie: 2009 Volt