Nederland Slowakije in het Park

Vondelpark: 28 juni 2010

Voetbal kijken in de Vondeltuin

Maandagavond tijdens de wedstrijd van Nederland tegen Slowakije rijd ik met mijn fiets door het park. En al meteen bij het binnenkomen van het park stuit ik op een haag van fietsen bij de Vondeltuin. Een enorm grote menigte staat op het terras met de blikken vol spanning gericht naar een tent, waarin zich kennelijk een groot scherm bevindt.
Ik zoek mijn weg tussen de op de weg geparkeerde fietsen door en als ik verder het park inkom valt mij de onwaarschijnlijke rust op. Geen mens te zien, terwijl de zon stralend schijnt en het heet weer is. Nee, toch niet. In de verte zie ik iemand op een bankje zitten. Maar als ik dichterbij kom zie ik dat hij oordopjes inheeft, en gespannen luistert. Er gaat een schok door zijn lijf en tegelijkertijd komt er uit de verte een golf van gejuich op me af. Ik steek mijn duim op naar de man, en hij reageert duidelijk verbaasd over mijn kennelijk telepathische gave.

Even verder is het weer stil, en ik fiets langs Café Vertigo. Ook daar staan twee schermen onder de tent. Als ik langsrijd schat ik aan de lichaamstaal van de voetbalfans in dat 'we' voor staan.
Verderop tijdens mijn rondje rijd ik langs het Blauwe Theehuis. Ook daar staat een scherm. Juist als ik voorbijkom breekt de hel los. Met enthousiaste bewegingen wordt naar mij geseind dat Nederland gewonnen heeft. Op naar de volgende ronde...

Dus voor de voetballiefhebbers: Ga tijdens Brazilië naar een van de schermen in het Vondelpark en geniet collectief van deze wedstrijd. De laatste kans in minstens twee jaar!
En voor de voetbalhaters: Ga tijdens de volgende wedstrijd naar het Vondelpark en geniet nog even van de rust. Minstens twee jaar zal het in de zomer niet meer zo rustig zijn in het park...


Categorie: 2010 Voetbal Goednieuws