Milieuwacht Pakt Rommel Aan

Vondelpark: 7 april 2011

De Milieuwacht op de pont

Op het artikel over de eerste warme dag zijn veel reacties binnengekomen. Onder andere ook van de Amsterdamse Milieuwacht. In hun reactie kondigden ze aan komend weekend de mensen op hun verantwoordelijkheid te wijzen en het park schoon achter te laten.

Reden voor de redactie het nummer van de meldkamer te bellen, die op hun website vermeld stond. Daar kreeg ik de woordvoerder aan de lijn, die zich graag liet aanspreken met Kleine Rooie, omdat "iedere Amsterdammer mij zo langzamerhand al kent bij die naam, omdat ik altijd op het IJ-veer aanwezig ben met mijn team om de goede sfeer daar te bevorderen."
Als wij vragen naar zijn plan komend weekend, komt een lang verhaal. Het komt er op neer dat de milieuwacht tijdens het weekend zichtbaar aanwezig zal zijn, en door middel van een vriendelijk gesprek en een leuk grapje de mensen er informeel op wijzen dat een hete barbecue het gras kan beschadigen, of dat de rommeltjes beter in de boodschappentas gestopt kunnen worden. "Als we de mensen er al bewust van maken dat ieder klein beetje al enorm kan helpen dat het geen puinhoop wordt, hebben we al veel bereikt."


Verder wil de Kleine Rooie en zijn team zelf ook bijdragen aan het schoonmaken van het park. "Wij gaan dit doen zonder dat wij daar ook maar één cent voor krijgen, dus daarom roepen wij iedereen op om ons te komen helpen met opruimen, en het park weer schoon achter te laten."
Heb je je dus ook geërgerd aan de rommel vorige week, meld je dan aan bij de Milieubrigade en geef je op als opruim-vrijwilliger. Voor gereedschap wordt gezorgd. Opgeven kan je door de meldkamer van de Milieuwacht te bellen (24 uur per dag) op 020 6680103.