De kruisen van Gemold.nl

?

Vondelpark: 5 april 2013

In de vroege ochtend van vrijdag is voor de tweede achtereenvolgende nacht door anonieme actievoerders in het Vondelpark vele kruisen op de weides geplaatst. Deze ochtend stonden er op de Grote Speelweide enkele tientallen, het leek er wel op een oorlogsbegraafplaats.

Op ieder kruis staat de tekst Gemold.nl, en dit verwijst naar een webstek van de dierenbescherming. Hier komen ze op voor de mol, een moedig beestje dat tot woede van vele mensen zijn best doet wat meer biodiversiteit te brengen in vele monotone sportvelden. De mol wordt sinds jaar en dag gruwelijk bestreden met gif en klemmen, maar desondanks neemt het aantal niet af. Sinds kort wordt er in het Amsterdamse Bos een proef gehouden om door middel van trillingen de mol van de grasvelden te verjagen.

Met deze actie wil de dierenbescherming de mollenvangers van het Vondelpark overtuigen om op te houden met dieronvriendelijke vangmethoden. Jammer genoeg voor deze actievoerders worden mollen in het Vondelpark helemaal niet bestreden. Sterker nog: Vanwege de hoge grondwaterstand zijn er helemaal geen mollen in het Vondelpark...


Reageer op dit artikel:

Mijn naam:
Bericht:
Mijn mening over dit artikel:
Vul code in: Captcha