Corona in het Vondelpark

Het is druk in het park

Vondelpark: 17 maart 2020 door de Redactie

Op dit ogenblik krijgt de redactie een stroom van mails binnen van mensen die vragen of het park nog open is in verband met de Corona pandemie. Of opmerkingen van mensen die zich verwonderd afvragen waarom het park nog open is.

Het antwoord is simpel: "Wij gaan niet over het Vondelpark, wij zijn slechts een webstek over het Vondelpark."

Het Vondelpark is nog gewoon geopend, en voor zover ik geïnformeerd ben zal het zo blijven. Tenzij de hysterie in het Gemeentehuis deze pandemie inhaalt, dan kan het anders worden. En inderdaad, je ziet nu (op de tweede dag van de extra voorzorgsmaatregelen) dat er veel mensen in het park zijn en bij elkaar zitten. Dat komt door het mooie weer; en zoals wij weten houdt dat niet aan. Als het weer een beetje begint te spetteren zie je dat het park helemaal leeg is.

De tip van de redactie is dus: Houdt het hoofd koel, dat is ook goed tegen de koorts. En mocht de situatie veranderen, houden wij je natuurlijk op de hoogte.

...maar als je mijn mening wilt weten: Sluit het Vondelpark af voor enkele weken. Dan komt het park eindelijk eens een keer tot rust, en kunnen de ernstig bedreigde kikkers en padden zonder gevaar de poelen bereiken. (Want met slechts 3 vrijwilligers gaat dat anders niet lukken.)


Ongetwijfeld ben je het hier niet mee eens, reageer je hieronder flink af...

bezorgd - 17 maart 2020 om 21:14
reden temeer om het park te sluiten. zodat de weinig overgebleven padden (aantal is jammer genoeg drastisch afgenomen de laatste jaren) door 3 vrijwilligers veilig overgebracht kunnen worden. het is maar waar je aandacht naartoe gaat, in welke context je het plaatst, welke wereldproblemen je erin betrekt.

ik citeer: 'Houdt het hoofd koel, dat is ook goed tegen de koorts', is zeer ongepast en grievend. lezers van dit bericht op hetvondelpark.net zullen er boos en bedroefd om zijn omdat zij zojuist een dierbare aan het virus hebben verloren. mogelijk zullen zij dit onvermogen tot realiteitszin melden bij het Parool of een ander medium.

T. S. - 19 maart 2020 om 09:00
Duidelijke reactie van de redactie! 'Tenzij de hysterie in het Gemeentehuis deze pandemie inhaalt'.....

Met de nadruk op hysterie!

Ook bezorgd - 20 maart 2020 om 08:43
Hopelijk lees je je eigen tekst over een paar weken niet denkende "hoe kon ik zo naïef zijn en één mooie dag in het park belangrijker te vinden dan mijn gezondheid". Als een goed werkende quarantaine (die iedereen serieus neemt!) corona kan aanpakken, kun je de hele zomer nog naar het park.
Mina - 24 maart 2020 om 14:10
Als het park eenmaal op slot gaat, vrees ik dat het niet voor een paar weken zal zijn.

De viroloog van RIVM zegt dat het 1-2 jaar gaat duren totdat het virus met een vaccin aangepakt is dat we "anders moeten leven". Aan de andere kant blijkt dat frisse lucht en zonlicht virussen doodt en mensen gezonder maakt. Geestelijke gezondheid van de bevolking wordt net zo bedreigd door het thuis zitten. Genoeg reden om de parken open te houden! Als we ons aan de regel van 1,5 meter houden kunnen we wellicht voorkomen dat ons buitenruimte nog meer beperkt wordt.

Clark - 26 maart 2020 om 11:02

Vitamine D speelt een rol bij een goede werking van de spieren en het immuunsysteem, dus wat is er in 's hemelsnaam mis met losmaken van de "stramme spieren"? En zonlicht is de belangrijkste bron van vitamine D. Alléén houd afstand van elkaar als je een loopje gaat doen!

Reageer op dit artikel:

Mijn naam:
Bericht:
Mijn mening over dit artikel:
Vul code in: Captcha


Categorie: 2020 | Afsluiting