Amsterdam Marathon 2008

Vondelpark: 15 oktober 2008

Tussen motorgeweld ook nog lopers

Op zondag 19 oktober vindt de 33ste marathon plaats in het Vondelpark. De lopers worden vier keer door door het park geleid; twee keer voor de marathonrenners, een keer gaat de halve marathon door het park, en een keer de 7.5 km tocht.

De laatste jaren ligt het parcours in het Vondelpark, en dit evenement is steeds een grote belasting voor het park gebleken. Bij de voorbereidende werkzaamheden rijden zware vrachtwagens door het park om dranghekken en woonwagencontainers te plaatsen, en tijdens de race belasten de talloze volgauto's en motorfietsen de lucht in het park. Ook veroorzaken de trillingen die de renners veroorzaken schade aan de bodem en de boomwortels. Tijdens vorige wedstrijden zijn twee monumentale oude bomen gesneuveld.

Dit jaar belooft de organisatie enige beterschap. Er zullen minder dranghekken geplaatst worden en ook zullen enkele volgauto's vervangen worden door hybride types.

Op vrijdagmiddag 17 oktober om 13.00 uur worden door twee winnaars van vorige marathons in het Vondelpark twee christusdoorns langs het parcours geplant.

Als u van plan bent de marathon in het Vondelpark te bezoeken, houdt dan uw hond aan de lijn, en steek het parcours niet over als er lopers in de buurt zijn.


Categorie: 2008 Marathon