Nieuws over activiteiten uit het Vondelpark

Activiteiten in het Vondelpark

Hoofdlijnen van de meest recente artikelen, of bekijk een complete index van Activiteitenniews


Doe mee met de Sint Maartenoptocht!

Sint Maarten Poster

Vondelpark: 5 november 2023 door OCCII

OCCII Kinderpret organiseert dit jaar de lampionnenoptocht in het Vondelpark. Onder muzikale begeleiding van het Amsterdamse straatorkest Toeters&Bellen vindt op zaterdag 11 november 2023 de Sint Maarten Optocht plaats in het Vondelpark. Kinderen lopen met hun (zelfgemaakte) lampion mee in een spannende optocht door het donkere park. Toeters&Bellen speelt afwisselend Sint Maarten Liedjes en ander feestelijk repertoire.

Klik op de foto voor een vergroting

Lees meer...

Stronk van Populier Omgevallen

De omgevallen stronk van een populier

Vondelpark: 12 maart 2023

Vannacht is een tien jaar oude stronk van een gekapte populier omgevallen. Het is een zeer oude zwarte populier, van het vrouwelijke geslacht. In het voorjaar was het hele plein bedekt met pluis, het leek wel een dik pak sneeuw.

Omdat de boom begon over te hellen in de richting van het gebouw ernaast, besloot men de boom te kappen. Halverwege de kap bleek dat er vleermuizen in woonden, en zijn de werkzaamheden afgebroken. Alleen een flinke stronk bleef staan. Dat was 10 jaar geleden, en intussen verloor het al zijn bast, en werd de stronk steeds meer verrot. Afgelopen nacht is hij dan bezweken. Het viel dwars door het hek op het trottoir, een scooter verpletterend en een fiets beschadigend. Bij het schrijven van dit artikel is de stronk nog niet opgeruimd.

Lees meer...

Er Kan Weer Geschaatst Worden!

Schaatsen bij de Amstelveenseweg

Vondelpark: 17 december 2022

Het ijs is niet bijzonder goed, het is hobbelig en er zijn veel brokjes ijs vastgevroren. Maar toch hebben enkele pioniers de schaatsen ondergebonden en waagden een rondje om een van de vijvers. Voor de bescheiden drukte is het ijs stevig genoeg.

De verwachting voor morgen -zondag, is iets gunstiger, hoewel een echte ronde van het Vondelpark niet mogelijk is, daarvoor is het ijs onder de bruggen nog open. Wil je het ijs proberen, doe dat dan zondag, want voor maandag is het weer afgelopen, dan is de verwachting dooi...

Lees meer...

Opnames voor Binnenste Buiten

Tijdens opnames voor BinnensteBuiten

Vondelpark: 28 december 2021

Op vrijdag, 17 december 2021 vonden er in het park opnames plaats voor het populaire programma BinnensteBuiten. Aanleiding was dat het Vondelpark in het nieuws was door het 25-jarige monumentenjubileum.

Jeroen Favot (Coƶrdinator Groen Stadswerken), Quirijn Verhoog (Landschapsarchitect) en Daniël Kropveld (parkecoloog) vertelden voor de camera alles over dit prachtige park. Bijzonder zijn de opnames die op de normaal afgesloten Schapenweide en Koeweide gemaakt zijn.

De uitzending is via deze link terug te zien.

Monumentenjubileumexcursie

Kropveld vertelt over de geschiedenis van het beeld van van den Vondel

Vondelpark: november 2021

In verband met het 25 jarig jubileum van de Monumentenstatus van het Vondelpark heeft Daniƫl Kropveld van de redactie een drietal excursies door het Vondelpark gehouden. Het was een rondgang van pakweg 2 uur, waar hij van alles vertelde over geschiedenis, natuur, architectuur en dergelijke. Zoals je ziet gaan de excursies onder alle weersomstandigheden door.

Lees meer...

Meer Activiteitennieuws artikelen in de complete index