Nieuws over activiteiten uit het Vondelpark

Activiteiten in het Vondelpark

Hoofdlijnen van de meest recente artikelen, of bekijk een complete index van Activiteitenniews


Komt naar de Sint Maartenoptocht

Het orkest van Toeters en Bellen

Vondelpark: 4 november 2016

Ook dit jaar wordt er op 11 november een Sint Maartenoptocht gehouden.

De kinderen verzamelen om 18 uur bij de ingang Koninginneweg (het oude Stadsdeelkantoor), en lopen dan een rondje door het duistere Vondelpark. Aankomst ik op dezelfde plek.

Neem je vrolijk gekleurde lampion mee, en vergeet ook je zangbundel niet!

Voor de muzikale omlijsting zorgt ook dit jaar weer het straatorkest Toeters en Bellen.

Organisatie is ook dit jaar in handen van de Werkgroep Jeugd Concertgebouw en Vondelparkbuurt.

Lees meer...

JCI Vondelpark Open

Vondelpark Open

Vondelpark: 9 juni 2016

Het bestuur van JCI Vondelpark Open informeert dat vrijdag, 10 juni 2016 voor de 22ste keer het jaarlijkse JCI Vondelpark Open wordt georganiseerd. Een golftoernooi in, door en voor het Vondelpark. De opbrengst van dit toernooi komt volledig ten goede aan Stichting Hart voor het Vondelpark voor verbetering en behoud van het Vondelpark.

Het toernooi is van 7 tot 12 uur, en dan zijn sommige velden minder goed beschikbaar voor het spel.

In deze tijd wordt u door onze Marshals gewezen op overvliegende golfballen en overstekende golfteams.

Voor meer informatie lees http://www.jcivondelparkopen.nl

Noot van de redactie: Wij staan achter dit toernooi. Er wordt gebruik gemaakt van zachtere balletjes, en er worden geen bunkers aangelegd. Wel af en toe een gaatje in het gras, want daar moet het balletje in. Wij hopen echter wel dat dat geld nu eens aan iets goeds besteed gaat worden. Het vervangen van de sierlijke klassieke banken door dat Anton-Pieck-model is weggegooid geld. Velen verlangen naar herstel van het snoephuisje

Lees meer...

Onrust Over De Barbecues

Rommel na BBQ feest bij afwezigheid vuilcontainer

Vondelpark: 20 mei 2016

Je kunt het al een traditie noemen: Ieder voorjaar laait de verontwaardiging weer op over de rommel die de eerste picknickers in het Vondelpark achterlaten. En dus ook dit jaar weer. De paar dagen mooi weer die we gehad hebben ging gepaard met een grote hoeveelheid achtergelaten afval (zie foto, gemaakt op een plek waar geen afvalcontainer te zien was), en de schade aan het gras veroorzaakt door de barbecues. Plotseling maken de Vrienden van het Vondelpark zich ook druk over de schade die de barbecue-ende parkbezoekers aanrichten. Vorig jaar dreigde ze al hun steun aan het 'BBQ-experiment' te stoppen, en nu zetten ze er definitief een punt achter. In de raad van Stadsdeel Zuid vinden ze de VVD (de partij van Law&order) achter hun standpunt, maar D66 (de partij van de Parkpret) ziet niets in een verbod. Met een recent uitgegeven persbericht hopen de Vrienden een BBQ-verbod af te dwingen (helaas niet zichtbaar op hun website).


Hoe groot is de schade werkelijk?

Lees meer...

De Koudste Koningsdag Ooit

Tijdens de regen ging het zakendoen gewoon door

Vondelpark: 28 april 2016

Maar toch was het weer een stuk beter dan voorspeld. De weersverwachting zinspeelde op een witte Koningsdag, het was inderdaad erg koud maar gelukkig viel er maar een enkel regenbuitje.

Het mocht de pret bij de kinderen niet drukken want er werd volop gehandeld in uitgedragen kleren, afgedaan speelgoed. Verse koffie, zelfgebakken koekjes en snoep. De muzieklessen van afgelopen jaar werden omgezet in klinkklare munt. En ook de gebruikelijke spelletjes zoals de zwiepzoen en de plettomaat zag je overal. Breakdansertjes lapten de wetten van de zwaartekracht aan hun sneakers.

Pas rond het middaguur werd het echt druk, en om 3 uur was het eigenlijk al afgelopen. De kinderen gingen voldaan naar huis -hun zakken gevuld met muntjes. Alleen de schoonmakers waren teleurgesteld, er was haast geen rommel achtergebleven.

Lees meer...

Aankondiging Bostocht Excursie

Bomeninspiratiegids Jeroen Heindijk

Vondelpark: 24 november 2015 door Lilian Voshaar

zaterdag, 28 november 2015 - 12.30 tot 15.30 uur

Bomenridders Amsterdam Zuid organiseert deze tocht samen met NMTzuid. In het Vondelpark gaan we op 'bos'-tocht met bomeninspiratiegids Jeroen Heindijk.

Bomen zijn bijzondere wezens en vertellen hun eigen verhaal. Je moet er wel even bij stilstaan om dit te zien – letterlijk.

Tijdens deze bostocht maak je kennis met de verschillende (monumentale) bomen en met hun ontstaansgeschiedenis, cultuur en beheer. De bostocht is een mix tussen verhalen over het bos en het zélf ervaren van dat bos, in dit geval het park. Bomen lijken op ons, omdat ze net als wij in twee werelden leven. Wij doen dat op verschillende niveaus: digitaal en analoog, binnen en buiten, werkzaam en vrij, natuurlijk en gekunsteld, verstand en gevoel, enzovoort. Op pad met de Bomeninspiratiegids

Ruim 20 jaar geleden begon Jeroen Heindijk zijn loopbaan als natuurgids. Met het boven genoemde in zijn achterhoofd bediende hij zowel de professionele wereld, de zakelijke en de particuliere. Na enige jaren vormde zich een training en adviesbureau waar bomen en groen de hoofdrol speelde. De uitersten van werelden, ook wel groen en grijs genoemd zorgde juist voor vele kruisbestuivingen. Een netwerk van bomen met hun microryza spiegelen een netwerk van organisaties met hun multimedia. Met veel plezier neemt Heindijk mensen mee naar buiten om de daar de natuur van binnen te ervaren.

Aanmelden bij Lilian Voshaar via Lilian@NMTzuid.nl of telefoon 020 4004503. Gratis deelname. Vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Lees meer...

Meer Activiteitennieuws artikelen in de complete index